Resepinya
Bahan-bahan:
1. 600 - 800 gm udang (dibersihkan)
2. 2 batang serai (diketuk)
3. 4 ulas bawang merah (dimayang)
4. 3 ulas bawang putih (dimayang)
5. 2.5 cm halia (dimayang)
garam dan perasa secukup rasa.
Cara memasak:
Masukkan semua bahan 1 - 5 ke dalam periuk dan tambah air mengikut citarasa.
Masak sehingga mendidih.
Masukkan garam dan perasa secukupnyapnya.
Biar sebentar dan bolehlah diangkat.
Hidangkan untuk seisi keluarga.ja sudah kecur air liur.
Bahan-bahan:
1. 600 - 800 gm udang (dibersihkan)
2. 2 batang serai (diketuk)
3. 4 ulas bawang merah (dimayang)
4. 3 ulas bawang putih (dimayang)
5. 2.5 cm halia (dimayang)
garam dan perasa secukup rasa.
Cara memasak:
Masukkan semua bahan 1 - 5 ke dalam periuk dan tambah air mengikut citarasa.
Masak sehingga mendidih.
Masukkan garam dan perasa secukupnyapnya.
Biar sebentar dan bolehlah diangkat.
No comments:
Post a Comment