Photobucket

Infolinks In Text Ads

Joomla Best around Read more: Skrip Load Blog Page bagi laju | UShareMine

Farsha Beauty Headline Animator

Wednesday, 29 June 2011

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Is it possible for an instant flat tummy? Don't miss it! #BizzyBody #MilkADeal

Is it possible for an instant flat tummy? Don't miss it! #BizzyBody #MilkADeal

1,000 personalised name cards for only RM50! Grab it now at #FPrint #MilkADeal

1,000 personalised name cards for only RM50! Grab it now at #FPrint #MilkADeal

OMG! The #Churp2race is back! I want the iPad 2! Join me and rev up together!

OMG! The #Churp2race is back! I want the iPad 2! Join me and rev up together!

Saturday, 25 June 2011

EpalGreen-Zone: macam mana nak naikkan traffic blog?

EpalGreen-Zone: macam mana nak naikkan traffic blog?

Msg CinTa KU kpdMu.

LOVE MESSAGES

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall.

Lucky is the man who is the first love of a woman, but luckier is the woman who is the last love of a man.

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.

It breaks your heart to see the one you love is happy with someone else, but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you.

f love is the answer , can you please repeat the question?

Faith makes all things possible. Love makes them easy. I believe that to truly Love, is the ultimate __expression of the will to live. A heart that truly loves is forever young.

Love makes life so confusing, but without love would you really want to live?

Do you love me because I am beautiful or am I beautiful because I am loved?

Love me now, love me never, but if you love me, love me forever.

Three things of life that are most valuable – Love, self-confidence & friends. 




To the world you may be just one person, but to one person you may be the world.

Love is like heaven, but it can hurt like hell.

Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?

He taught me how to love, but not how to stop.

Of all forms of caution, caution in love is the most fatal.

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.

Many a young lady does not realize just how strong her love for a young man is until he fails to pass the approval test with her parents.

Is it better for a woman to marry a man who loves her than a man she loves. 


NiE bUkAn Oh BuLan


rahsia Bulan dan Kelahiran

Kasi Relax Dan BerTEndang.ehhe..BertEnang...


JANUARI

* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC

* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL

* Sangat aktif dan dinamik.
* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
* Punya daya mental yang sangat kuat.
* Suka diberi perhatian.
* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
* Sangat berani dan tiada perasaan takut.
* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
* Emosi cepat terusik.
* Cuba kawal perasaan.
* Kecenderungan bersifat pendendam.
* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
* Kuat daya ingatan.
* Gerak hati yang sangat kuat.
* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
* Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

* Keras hati & tegas.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros

JUN

* Berfikiran jauh & berwawasan.
* Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut.
* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala.
* Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
* Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk.
* Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau.
* Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan.
* orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap.
* Mudah kecil hati.
* Mudah kena selsema.
* Suka berkemas.
* Cepat rasa bosan.
* Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan.
* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama.
* Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

OGOS

* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan

SEPTEMBER

* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik

OKTOBER

* Suka berbual.
* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jln tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat

NOVEMBER

* Banyak idea dalam perkara.
* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk d irumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER

* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik

nie kajian je..jgn polak diambil pedoman hdp....peace.


Musuh Ku Datang SemULa

Dah lama dah dia tak datang. aku dengan dia dulu macam adk beradik..makan bersama.tido bersama.pg sek pun sama2..tu citu time2 remaja..sekarang dah nak umur pun ade lagi...masalah jerawat yang buat aku kecewa..nie la entry dia..kasi menarik mood2 dulu sebelum baca..hehe




Tips Menghilangkan Jerawat Cara Menghilangkan Jerawat Pada Wajah cara menghilangkan jerawat Jerawat biasa terjadi pada setiap orang terutama di masa remaja. Jerawat dapat memalukan juga menyakitkan. Jerawat pada wajah perlu dihilangkan karena dapat mengurangi rasa percaya diri. Wajah sehat tanpa jerawat? Tentu saja Anda harus merubah kebiasaan dan melakukan sedikit usaha ekstra untuk menghindari munculnya jerawat. Pada artikel ini akan dijelaskan bagaimana cara menghilangkan jerawat pada wajah baik cara menghilangkan jerawat batu ataupun jerawat biasa yang ada di wajah. Cara menghilangkan jerawat yang aman adalah secara tradisional. Jika kita menggunakan penghilang jerawat berbahan kimia terkadang membuat iritasi pada wajah. Cara menghilangkan jerawat memang perlu diperhatikan guna mengembalikan kecantikan pada wajah anda. Oleh karena itu kita butuh cara merawat wajah dan mengetahui bagaimana cara mengatasi masalah yana ada pada wajah anda. Cara menghilangkan jerawat dapat dilakukan secara tradisional ataupun modern. Cara menghilangkan jerawat secara tradisional salah satunya adalah dengan rajin mencuci muka, sedangkan cara modern menghilangkan jerawat adalah dengan menggunakan teknologi atau peralatan canggih dari dokter. Beberapa cara menghilangkan jerawat : 1. Rajin mencuci muka. Tapi jangan asal cuci muka. Basuh juga bagian leher dan jidat setidaknya 2 kali seminggu. Pijat wajah Anda dengan gerakan memutar dan basuh menggunakan air hangat. 2. Tambahkan juga obat jerawat. Anda mungkin harus mencoba beberapa macam obat sebelum akhirnya menemukan produk yang cocok dengan kulit wajah. Biasanya produk ini dipasarkan dengan kemasan dan harga yang berfariasi. Ingat! Mahal tak menjamin produk tersebut cocok dan bisa mengatasi masalah jerawat Anda. 3. Berhati-hati dengan penggunaan produk kecantikan. Hanya gunakan make-up, pelembab atau tabir matahari hanya yang tanpa minyak. Biasanya jika tertulis “nonacnegenic” atau “noncomedogenic” di label keterangan, produk tersebut lebih baik. 4. Saat mengenakan produk untuk rambut, usahakan jangan sampai kena ke wajah. Tutupi wajah Anda dengan handuk saat menggunakan minyak rambut, hairspray atau mousse. Setelah selesai mandi, jangan lupa kembali bilas wajah Anda untuk menghilangkan kemungkinan bekas shampo atau conditioner tertinggal di wajah. 5. Jangan sampai keringat, bakteri dan kotoran menempel di wajah. ikat rambut anda saat panas dan hindari memakai topi dan kaca mata. 6. Sebaiknya Anda coba temui dokter ahli. kulit jika jerawat Anda mulai mempengaruhi percaya diri Anda. Dokter bisa memberikan saran obat terbaik dan bagaimana pemakaian paling efektik. 7. Ubah pola diet Anda. Makan coklat, permen dan makanan berminyak dapat merubah gestur kulit Anda. Batasi asupan junk food, dapatkan lebih banyak vitamin dan ganti lifestyle Anda agar lebih sehat. tidur yang teratur, dan jangan biarkan tubuh kekurangan cairan. Cara menghilangkan jerawat melalui tips seperti diatas aman bagi kesehatan dan tidak akan menyebabkan toksin bagi tubuh anda. Tidak sama halnya dengan cara menghilangkan jerawat menggunakan bahan kimia, bahan kimia terkadang mampu menyebabkan iritasi yang berkepanjangan. Cara menghilangkan jerawat berbahan kimia perlu diwaspadai terkadang dalam produk penghilang jerawat yang kita gunakan mengandung merkuri (raksa) dan formalin yang berbahaya bagi kesehatan kulit tubuh kita. Jangan sampai keinginan menghilangkan jerawat di wajah justru merusak kecantikan wajah anda. Gunakanlah cara menghilangkan jerawat yang aman bagi wajah anda.

Sumber: http://id.shvoong.com/medicine-and-health/1882573-cara-hilangkan-jerawat-di-wajah/#ixzz1QHHPAjEg


















SeRi Yg TidAk MenJuaL kAyA

Anda sEmua TidaK pErLu NamA sEri UnTuK mEnDaPatKaN rUpA BeRseRi.heheh,,
KaLi Ini DaLam BaHaSa OrG putis,hehe
-------------------------------------



1. SALMON




Salmon is an ideal food for many reasons, but as far as your skin’s concerned, there’s only one that matters: It’s among the world’s greatest sources of omega-3 fatty acids. Those are the essential fats that, along with bolstering the cognitive powers of your brain, concentrate in the walls of your epidermal cells to help lock in moisture. Plus, in one study, researchers supplemented two groups of mice with either omega-3 or omega-6 fats. After two weeks, the skin of the omega-3-fed group exhibited a 20 percent faster recovery rate from exposure to ultraviolet light. That gives salmon two crucial skin boons: keeping your skin from looking dry and helping it battle the dangers of excessive sunlight. 


Other omega-3 foods: sardines, walnuts, flaxseed 


Bonus Tip: Sushi is one of my favorite ways to eat salmon. Use our Ultimate Sushi Selector to make sure your sushi roll doesn’t turn into a belly roll.


2. CARROTS




Carrots are teeming with tiny orange pigments called beta-carotene, and when you ingest those pigments, you’re inviting them to nestle into your skin, fill in blotches, and give you a healthy glow. And what’s more, research shows that this can actually help prevent premature aging from sun damage. But is the accumulation of orange in your skin going to make you look like an extra from Jersey Shore? Well, hopefully not. But eating excessive loads of carotene-rich foods can lead to a condition called carotenosis, wherein your skin stops looking healthy and starts looking, well, orange. But the conditions is rare, so unless you notice yourself turning into a prison jumpsuit, feel free to chow down.


Other beta-carotene foods: sweet potatoes, red bell peppers, red grapefruit


3. AVOCADO




One study published by The Journal of the American College of Nutrition found that people with higher intakes of olive oil had fewer wrinkles than people with higher intakes of butter. The reason: Butter is loaded with saturated fat, while olive oil is rich in monounsaturates, the same essential fats that make up more than 50% of the calories in an avocado. So why eat avocado over olive oil? Both are good, but avocados have the added bonus of B vitamins, which also help to keep your skin looking vibrant and smooth.


Other monounsaturated-fat foods: olive oil, almonds, peanut butter


4. BEANS



Legumes, to be more precise. This is the class of plants that includes black beans, chickpeas, lentils, soybeans, and peanuts. And how do these puny pods protect your face? By smoothing out wrinkles. Australian researchers analyzed the diets of more than 400 elderly men and women and found that high intakes of legumes—alongside vegetables and healthy fats—resulted in 20% fewer wrinkles over time. The effect is likely a result of isoflavones—potent antioxidants—concentrated in the beans.


Other isoflavone-rich foods: alfalfa, tempeh, tofu


5. GRAPES



Besides providing protection from heart attack and stroke, antioxidants called polyphenols found in grapes can also help keep middle-aged skin from sagging. That’s because polyphenols improve skin’s elasticity by strengthening collagen, the primary protein in skin’s innermost layer.

Other polyphenol-rich foods: grape juice, blueberries


Bonus Tip: Here’s another easy way to tighten your skin and improve your looks: Lose 5 pounds. Start here: 10 simple weight-loss strategies that work.



6. WATER



Okay, it’s not as fun to drink as wine, but water is the strongest weapon you have against lifeless skin. That’s why they call it “moisturizing”—because you’re trying to lock moisture, aka water, into your skin. To put it broadly, all the body’s processes rely on hydration, so if you’re not sipping throughout the day, you’re likely to have a slower metabolism, groggier head, and, yes, drier skin. One study suggested that it takes a mere half-liter of water to create a measurable increase in the capillary blood flow to your body’s outer layer. That’s just over 16 ounces. Try doing that a few times a day and you’ll have a face like a baby’s bottom in no time.

Other water-rich foods: watermelon, peaches, celery

DIE TO KNOW THIS

Nie la RahSia yg Disimpan Selama ini...heheh

diambil dari:http://blogserius.blogspot.com/2011/04/serius-fakta-fakta-mengenai-facebook.html

Friday, 24 June 2011

Groovy dancing! Check this out, 5 street dance lessons for only RM24.90! #UrbanGroove #MilkADeal

Cara Manis UNTUK jatuh Bagi LaKi

Kepada kaum adam mereka yang jatuh mtr sampai patah kaki, patah tangan tapi kat sini aku ade cara baru untuk anda semua jatuh dan tak payah bangun pun x pe. Kelebihannya anda semua tak masuk spital tak YAH jmp bomoh patah dan lain2..jatuh yang aku ckp kan tu iailah jatuh cinta..hehe...ini dia....

UBAT DIA...

1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.

2. Anda akan sentiasa merindui dia.

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.

9. Dia sentiasa di fikiran anda.

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda. 








TIP MENJADI SEPERTI MODEL





sumber:http://www.syok.org/portal/forum/viewthread.php?forum_id=6&thread_id=116151








JANGAN 

1.Jangan makan makanan yang berkarbohidrat tinggi seperti nasi (ni pantang besar), roti, meehon, keow teow atau mee.

2.Jangan makan makanan yang mempunyai kandungan gula/garam yang tinggi seperti ikan masin, kicap, cili sos, tomato sos, yogurt manis dan sebarang jeruk.

3.Jangan makan frozen food (makanan beku sejuk) seperti burger, bebola ikan, sosej dan sebagainya.

4.Jangan atau kurangkan pengambilan minuman yang berkafein seperti teh, kopi dan coklat. Kerana kafein melambatkan pembakaran lemak.


BUAT INI.. 

1.Anda kena minum air masak (air suam atau air sejuk) sekurang-kurangnya 2 liter sehari.

2.Anda kena banyakkan makan sayur dan makanan yang berasaskan soya.

3.Anda dibolehkan untuk makan daging, ikan, makanan laut dan juga keju (cheese). Tapi ingat, jangan makan nasi atau roti!

4.Anda digalakkan sangat-sangat untuk bersenam setidak-tidaknya 30 minit sehari (berjalan kaki pun OK)

5.Sebelum tidur, katakan pada hati dan minda anda bahawa anda akan mengurangkan berat badan. Kalau boleh, usap-usapkan bahagian-bahagian yang banyak lemak seperti perut, peha (usap seperti seolah-olah kita mahu memujuk), sambil mengatakan bahawa ; “Wahai lemak, aku mahu kurangkan kamu supaya badan jadi lebih ringan untuk beribadah pada Allah. Susutlah kamu kerana Allah.

Rajin-rajinlah usap dan bisikkan kata-kata ini pada tempat-tempat yang banyak lemak. InsyaAllah, berkesan.

Sekian, selamat mencuba.
























YAHUDI LAHANAT,,,WAJIB BACA

sekadar berkongsi di hari jmt ini yg berkat..mari kita menambah ilmu wahai saudaraku....


Sumber dari:http://www.syok.org/portal/readarticle.php?article_id=4427






Illuminati merupakan sebahagian daripada Freemasonary yang berdiri atas landasan falsafah Zionisme.

Illuminati adalah sebuah kerajaan bayangan yang terdiri daripada tokoh-tokoh penting samaada dari segi politik, ekonomi, ahli saintis dan sebagainya dalam mencaturi segala pergolakan dunia serta mendalangi segala konspirasi untuk menguasai dunia. Matlamat mereka adalah untuk mencipta New World Order iaitu One world Goverment. Illuminati lebih kepada sebuah organisasi dunia yang terdiri daripada ahli super power elite yang kaya untuk menjadikan masyarakat dunia menjadi hamba (slave).

Tokoh-tokoh penting ini pula berusaha sedaya upaya untuk mencari agen. Diharapkan agen ini akan menjalankan operasi proksi di beberapa negara agar New World Order menjadi kenyataan di dunia ini. Sehubungan dengan itu, apakah wujud proksi tersebut di Malaysia? Mari kita sama-sama merenung perhubungan dan interrelation di bawah.
7 PRINSIP UTAMA ILLUMINATI:

1. Aboliton of all national government.
(Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme)

2. Abolition of all religions except satanism.
(Menghapuskan seluruh agama kecuali ajaran syaitan)

3. Aboliation of family value.
(Menghapuskan nilai-nilai kehidupan keluarga dan individu harus tunduk kepada nafsu)

4. Abolition of private property.
(Menghapuskan hak pemilikan pribadi)

5. Abolition of inheritance by high inheritance taxes.
(Menghapuskan nilai pajak yang tinggi)

6. Abolition of patriotism.
( Menghapuskan jiwa patriot - semangat cintakan negara)

7. Creation of the world government under the United Nations by Illuminati
(Menciptakan pemerintahan dunia dengan memperalat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN) yang telah dikuasai kaum Iluminati)














Penangan AF...




Di sebuah majlis akad nikah, pengantin lelaki bernama Hassan (budak jaga lembu - bukan nama sebenar) :
Kadi : Hassan...
Pengantin Lelaki : Saya ustaz...
Kadi : Dengar baik2x ya Hassan... ."Aku nikahkan akan dikau dengan si Polan binti Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiii"
Pengantin Lelaki : "Aku terima nikahnya si Polan binti si Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiiii"
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi pertama)
Saksi Pertama : Sah
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi kedua)
Saksi Kedua : Sah
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi ketiga)
Saksi Ketiga : errrrr... .lontaran suara awak tidak jelas... saya tak dengar apa yg awak cakap... . pitching berterabur ke laut... keluar acuan terus, jiwa awak kosong... takde feel... . low note tak sampai, high note awak pulak... takde kawalan.. sepatutnyaa ditahan... kasi sustain... falseto lemah... improvisation R&B awak tak menjadi... burok benor bunyinyee... teknik ramify pun tak mantap... bunyi macam orang nak berak jerr... . satu jer yg saya suka... awak ade ciri2x seorang pesona bintang! awak boleh lebih berjaya sekiranya melakukan yg lebih terbaik!!!



Ini cuma cerita...tidak berkait pada sape2,,,,enjoy









Mcm Bom Kasi Baling

Ingat! Seperti bom tangan....

Apabila beberapa orang pekerja sebuah restoran nasi kandar menghadiri satu Seminar Kebakaran & Keselamatan di Penang, mereka melihat pegawai bomba membuat demonstrasi memadam kebakaran menggunakan alat pemadam api (fire extinguiser) dengan begitu berminat sekali.

"Cabut pin ini seperti mencabut pin bom tangan," pegawai itu menerangkan. "kemudian tekan di sini untuk mengeluarkan 'foam'nya." terang pegawai itu lebih lanjut.

Tidak lama kemudian, seorang pekerja restoran nasi kandar berkenaan telah dipilih untuk mengawal kebakaran di tempat letak kereta.

Disebabkan kegugupannya, dia terlupa untuk mencabut pin alat pemadam api tersebut. Pegawai itu kemudiannya memberikan klunya, "Ingat !, seperti bom tangan.". Seperti timbul satu keyakinan baru kepada pekerja restoran nasi kandar itu, ia pun dengan segera mencabut pin dan melontarkan alat pemadam api itu ke dalam kawasan kebakaran tersebut.



Di akhir cerita tiada yg mati ataupun yang tercedera...hehehe









Pengalaman yg sukar diceritakan

Alkisah ada seorang budak bandar (city boy/org asli KL katakan) yang bernama Fat Joe. Dia yang dibesarkan dalam kehidupan moden telah ditakdirkan bertemu jodoh dengan seorang perempuan kampung.

Seperti biasa, pengantin lelaki mesti tinggal kat rumah isteri lepas akad nikah sementara menunggu majlis persandingannya. Jadi duduklah Fat Joe dengan isterinya... malam pertama.. Si isterinya pun mengajak Fat Joe makan malam bersama keluarganya.. kebetulan ramai pulak sedara mara isterinya di rumah pada masa tu.. ye laa nak sambut menantu.. ramailah sedara mara.

Si Fat Joe yang memang seumur hidup tak penah pakai kain pelikat kat rumah telah diberikan sehelai kain pelikat untuk dipakai malam tuh.. maka dipintal-pintal secukup rasa ajelah kain pelikat yang dipakainya tuh..

Adat makan dikampung bersila.. Fat Joe ni pulak tak biasa bersila.. city boy.. makan di meja.. Oleh kerana keluarga semua sedang menunggu..terpaksalah Fat Joe ni memaksakan kakinya duduk bersila...

Sedang terkial-kial dan tertonggek-tongggek nak bersila tu.. tah macamna terKENTUT pulak Fat Joe depan keluarga isterinya... Satu keluarga yang sedang bersila tergamam..

Fat Joe yang nak 'cover' malu terus menekup mulutnya sambil ketawa kecil.. "EHEK.." dengan serentak.. keluarlah HINGUS Fat Joe meleleh di hidung...

Punyalah nak 'cover' hingus dia tuh... diangkat pulak kain pelikatnya nak lap hidungnya... !! Maka terjulurlah Awang Liku si Fat Joe yang sedang tidur sambil direnung oleh sanak saudara isterinya yang sedang terkejut... Maka tamatlah cerita Si Fat Joe "SATU MINIT.. 3 KALI MALU.."









have fun.heheh..peace

Thursday, 23 June 2011

Touch ur elbows, does it feel like elephant skin? Get a quick fix, today! At #BeautyCentury. #MilkADeal

U deserve to pamper urself with a great facial treatment aftr a long day at work. RM35! Grab it! #Hydrangea #MilkADeal

Lady Gaga's having a #GagaSecretGig and you could be the winner to find her there! Fill up your details today!

Guys! OMG. The new #SamsungGalaxyS2 is finally here! I can't wait to get myself one today!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Rating Upp...



kredit kepada 


nie la serba sedikit cara-cara nak bg up rating blog..
  1. Join MyBlogLog, add friends, and join communities.
  2. Sign up for Technorati and ping it when your blog content changes.
  3. Use a ping service like pingomatic to ping RSS aggregators.
  4. Submit your blog to all of the directories on Robin Good’s list of RSS directories.
  5. Use trackbacks.
  6. Leave comments on blogs in related niches.
  7. Tell your friends about your blog and specific posts.
  8. Put your blog URL in your forum signatures.
  9. Create link bait.
  10. Tell Your newsletter subscribers about your blog.
  11. Write press releases for your blog.
  12. Link liberally to other blogs in your posts (many bloggers check who links to them).
  13. Tag your posts using Technorati tags or a tag plug-in.
  14. Submit your posts to multiple social bookmarking sites using OnlyWire.
  15. Use Stumbleupon to stumble your posts.
  16. Answer questions on Yahoo answers with the answers on your blog.
  17. Answer questions on forums related to your niche with a link to one of your blog posts that answers the question.
  18. Set up a feed on MyYahoo so that Yahoo keeps better track of your blog.
  19. Make lists (My Top 5…, Ten Things…, etc.). Many of the most popular blog posts are lists like this one.
  20. Use pictures. Most of the top trafficed blogs use pictures in their posts.
.aku baru je try...hehe...ok jgk la...so selamat cuba....



single yg terlalu lama...

sekadar berkongsi...kredit kpd warga syok..


Menjadi seorang yang single memang sangat seronok. Kau bebas melakukan apa saja, pergi mana nak pergi, senang kata lantak kau lah nak buat apa-apa pun. Tetapi mempunyai kebebasan seumpama ini akan merubah lelaki, biasanya bukan perubahan yang baik. Tabiat buruk seorang bujang akan segera menjadi kebiasaan dan kau akan kehilangan motivasi atau lebih teruk lagi ketajaman akal kau. Menjadi single terlalu lama adalah kitaran menurun yang menjadikan seorang lelaki itu sedih, keseorangan dan gersang.

1. Perasan semua awek suka pada kau

– Bila awek lalu sebelah dan senyum kat kau mulalah perasan diri hensem, ego pon membuak-buak. Walaubagaimanapun, menjadi single untuk masa yang terlalu lama ini membuat kamu terlalu konfiden. Kau ingat awek tadi senyum sebab kau memang hensem, tapi cuma gelakkan gaya selekeh kau atau cebis cili yang terlekat dicelah digigi kau masa makan tengah hari.

2. Membina tabiat makan yang tidak elok

– Sangat susah untuk seseorang itu untuk memasak dan adalah sangat mudah untuk terikut gaya makan orang bujang yang kurang sihat dan kadang-kadang menjijikkan. Jika dapur kau penuh dengan Mee Maggi atau lain-lain makanan segera sahlah kau dah lama single. Ataupun kau asyik makan kat luar je.

3. Kau banyak sangat main games

– Counterstrike? DOTA (Dunia Orang Tiada Awek)? FIFA 2009? WOW? Semuanya termasuk dalam senarai. Mengisi masa lapang kau dengan bermain games adalah salah satu pilihan baik. Mungkin bila kau dah ada awek nanti kau dah tak mahu main games lagi. Tapi kalau main games berjam-jam sampai ke pagi adalah tak elok untuk tubuh badan dan minda kau dan rosakkan peluang kau nak berawek. Siang dah tidur, malam main games, bila nak usha gal?

4. Kau meluahkan perasaan dekat perempuan

– Apa lagi tanda yang kau telah terlalu lama single? Kau menjawab pertanyaan kecil kawan perempuan kau seperti “Camne life skang?” dengan bebelan emosi panjang mengenai hidup single kau yang keseorangan. Makcik tukang cuci pun tahu kesian kat kau yang sedang desperate nak berawek.

5. Kau mula stalk awek lama kau

– Terima kasih kepada internet, ringkasan hidup hampir setiap orang mudah dicari hanya dengan meng-google nama mereka. Disuatu lewat tengah malam kau sedang menaip nama ex-girlfriend’s kau di kotak pencarian demi nak usha-usha apa dia tengah buat dengan harapan bunga cinta berputik kembali. Terbaru, dengan adanya Facebook dan Friendster lagi senanglah kau nak buat kerja stalking nie. Hey hey sudahlah, pergilah lepak mana-mana usha perempuan lain.

Sources : www.ohbulan.com




HALAL ke Tak ek?


dirujuk oleh 
http://halalguide.org/List_of_Non_Halal.html
1) Alcohol
Alcohol is a colorless liquid, produced by the fermentation of sugar or starch, that is the intoxicating agent in fermented Drinks and is used as a solvent. Called also ethanol and ethyl alcohol.
2) Animal Shortenings
Shortenings is a type of fat such as lard that is solid at room temperature, and is used for making pastry.
Vegetable shortening is halal.
3) Animal Fat
May be consumed if from Halal, Zabihah, animals.
4) Bacon
Meat from the back and sides of a hog that has been salted, dried, and often smoked.
5) Broth (from animals)
A liquid made ​​by cooking vegetables, meat, seafood, or poultry in water for a long time, used as a base for Soups and Sauces.
6) Enzymes (microbial Enzymes are okay)
A protein substance Produced in living cells, that influences a chemical reaction within a plant or animal without being changed itself; an organic catalyst. Enzymes help break down food so that it can be digested. Pepsin is an enzyme.
7) Ethanol
alcohol is a colorless liquid, produced by the fermentation of sugar or starch, that is the intoxicating agent in fermented Drinks and is used as a solvent. Called also ethanol and ethyl alcohol.
8) Ethyl Alcohol
Alcohol is a colorless liquid, produced by the fermentation of sugar or starch, that is the intoxicating agent in fermented Drinks and is used as a solvent. Called also ethanol and ethyl alcohol.
9) Gelatin
An odorless, tasteless, protein substance like glue or jelly, obtained by boiling the bones, hoofs, and other waste parts of animals. It Easily dissolves in hot water and is used in making jellied salads and desserts, camera film, and glue.
10) Gin
A strong colorless Alcoholics drink distilled from grain and flavored with juniper berries.
11) Ham
Meat cut from the thigh of the Hind leg of a hog after curing by salting or smoking.
12) L-cysteine ​​(if from human hair)
L-cysteine ​​is an ingredient Utara is used in bakery products as a dough conditioner. It is often used in pizza crusts, breads and in Bagels tape. It is made ​​from human hair, chicken / duck feathers and synthetic materials. L-cysteine ​​from human hair is Haram and must always be avoided. Synthetic and chicken / duck feather L-cysteine ​​is Halal and may be consumed.
13) Lard
The fat of pigs or hogs, melted down and made ​​clear. Lard is made ​​Mulia of the internal fat of the abdomen and is used in cooking.
14) Lipase (Only animal lipase Should be avoided)
An enzyme Produced by the liver, pancreas, or stomach, or by plant seeds, that breaks down Fats.
Animal lipase Should be avoided.
15) pepsin
An enzyme in the gastric juice of the stomach that Helps to digest meat, eggs, cheese, and other proteins.
16) rennet - All forms Should be avoided except for plant / microbial / synthetic.
substance containing rennin, obtained from the stomach of a ruminant or other Calf, used for curdling milk in making cheese and Junkets.
17) Rum
An Alcoholics liquor made ​​from sugar cane or molasses. It can be clear but is usually colored brownish-red by storage in oak casks or by the Addition of caramel.
18) Stock (from animals)
A liquid made ​​by simmering meat, fish, bones, or vegetables with herbs in water, used in Soups, stews, and Sauces.
19) Wine
Alcohol fermented from GRAPES: an Alcoholics drink made ​​by fermenting the juice of Grapes.
Alcohol fermented from other fruit: an Alcoholics drink made by fermenting the juice of fruit other than Grapes, or the juice of other plants.
20) tallow
A hard fatty substance extracted from the fat of sheep and Cattle.
21) Vanilla Extract / Flavour
A flavouring extract made ​​from the vanilla bean and used in candy, ice cream, and perfumes.
The flavor extracted from vanilla beans is most commonly dissolved in alcohol.Documentation from a distributor of vanilla extract showed that the ingredient contained 50% alcohol.
22) Whey (Should be avoided unless the rennet used in its production is plant / microbial / synthetic.)
The watery part of milk that separates from the curd When milk sours and becomes coagulated, or When cheese is made.
rennet is used to curd the milk. Should be avoided Whey Because the rennet used to curd the milk could be from a prohibited or non-Zabihah animal





                                                                                         halal baru beli..

sharing is caring

Hi, Sorry if this disturbing e-mel. I just want teamed up this new opportunity. It is only through E-MEL may be DUIT our other features. It's easy, please click on this linkhttp://www.emailduit.com/?a=5439 Thanks  


http://www.emailduit.com/m_faq.php?i=10



tutorial shawal hana tajima

tutorial yg blh dipelajari...selamat menonton....

cara nak pakai tudung

buat duit skt..100%

mula-mula memang x percy...tapi tak salah mencuba..
tak rugi pun apa2..try la....
berblog dan membuat duit....berbaloi2...hehehe

http://www.advertlets.com/publishers/articles/


Wednesday, 22 June 2011

bundle?ape pendapat anda?

hari nie punya entrie kita sembang pasal bundle. tak kisah la baju ke seluar ke kasut ke..semua aksesori yang dipakai menggunakan barang bundle..ape korang punya pendapat?bagi admin x slh bundle ke apa janji dia cantik dan ade style kita lyn.korang polak mcm ne??kita boleh sembang tajuk nie.......hehehe

sekadar hiasan...

pendapat korang sebagai bloger?

korang rasa apa pendapat korang sebagai bloger??saja nak tahu pendapat korang..kita boleh bertkr pendapat dan cadangan.
\___/)
(=’.'=)
(,(“)(“)




udang dan serai

Resepinya

Bahan-bahan:
1. 600 - 800 gm udang (dibersihkan)
2. 2 batang serai (diketuk)
3. 4 ulas bawang merah (dimayang)
4. 3 ulas bawang putih (dimayang)
5. 2.5 cm halia (dimayang)
garam dan perasa secukup rasa.

Cara memasak:
Masukkan semua bahan 1 - 5 ke dalam periuk dan tambah air mengikut citarasa.
Masak sehingga mendidih.
Masukkan garam dan perasa secukupnyapnya.



Biar sebentar dan bolehlah diangkat.

Hidangkan untuk seisi keluarga.ja sudah kecur air liur.